Klassenorganisatie

Zoek iemand die ~ kennismaken

Wil je dat de klas elkaar snel goed leert kennen en daarnaast een veilig klimaat creëren in de groep? Dan is deze Zoek iemand die… , met vragen erop die daarvoor geschikt zijn, een leuke activiteit om het nieuwe schooljaar mee te starten. De leerlingen lopen rond met het werkblad en een pen en gaan steeds op zoek naar een klasgenoot die een vraag kan beantwoorden. Bij iedere nieuwe vraag gaan de leerlingen op zoek naar een nieuwe klasgenoot. Ze bespreken de vragen kort en noteren de namen en antwoorden op het blad. De activiteit kan klassikaal worden afgesloten door bijvoorbeeld een aantal leerlingen te laten vertellen wat er op hun blad staat.


Bedankkaartje

Aan het einde van het schooljaar vind je het misschien leuk om alle leerlingen iets te geven. Dit zomerse kaartje is er in 2 varianten. Sta je alleen voor de klas: IK wens je een fijne vakantie. Sta je samen voor de klas: WIJ wensen je een fijne vakantie. De download bestaat uit twee dezelfde kaartjes op één pagina.


Doorschuifmoment

Tijdens het doorschuifmoment komen leerlingen kennis maken met de nieuwe leerkracht. Met dit werkblad krijg je als leerkracht alvast een eerste indruk van jouw leerlingen. Schrijven, tekenen en versieren kan op dit blad allemaal! Er is een blauwe en een oranje variant van het werkblad.


Boekenleggers

Met deze vrolijke boekenleggers wordt het lezen nóg meer een feestje. Op iedere boekenlegger staat een leuke spreuk. Op de achterkant kan eventueel de naam van de leerling worden geschreven. Voor welk thema ga jij? Je kunt kiezen uit:

*Jungle-cactus
*Jungle-dieren
*Oceaan
*Jungle-foto’s


Poster tijdsbesef

Een handige poster voor in de klas om de leerlingen te helpen bij besef van tijd. Of zet je het liever in als hulpmiddel voor enkele leerlingen die nog een steuntje in de rug kunnen gebruiken op dit vlak? De poster is in kleiner formaat ook prima geschikt om in een onthoudschriftje te plakken!


Hulpkaart klokken

Een handige hulpkaart om de analoge- en digitale klok te oefenen. Of vergroot de kaart op A3- formaat en hang het als poster op in de klas!


Poster Tafelspin

De tafelspin wordt gebruikt bij de rekenmethode De Wereld In Getallen. Het is een goede houvast voor de leerlingen uit mijn klas. Met de tafelspin wordt aandacht besteed aan strategieën om tafelsommen die je niet kent af te leiden uit sommen die je wel kent. Vergroot de poster op A3 en hang de tafelspin op in jouw klas.