Pasen

Zoekplaat; makkelijk of moeilijk

In deze tekening gaan de leerlingen op zoek naar afbeeldingen die te maken hebben met Pasen. De afbeeldingen zijn op verschillende manieren verstopt in de tekening. Ze kunnen op de kop staan, gespiegeld zijn, groter of juist kleiner zijn. Geef de afbeeldingen dezelfde kleur om ze gemakkelijker te kunnen tellen!

Er zijn 2 varianten: een waarbij de leerlingen al weten hoe vaak een afbeelding verstopt zit en een waarbij de leerlingen zelf moeten tellen (oplossing is bijgevoegd in de download).


Vlaggenlijn

Met deze vrolijke vlaggenlijn versier jij je klas snel en simpel in Paassferen!


Placemat

Een placemat met puzzels speciaal voor het paasontbijt of paaslunch thuis of op school. Print de pagina op A3 formaat en kleuren en puzzelen maar!


Deelsommen memory

Met deze 36 kaartjes oefenen de leerlingen de deelsommen. Schud de kaarten en leg ze afgedekt op tafel. Draai twee kaartjes om. Klopt de deelsom met de uitkomst, dan is het setje voor jou! Wie heeft aan het einde van het spel de meeste kaartjes in handen?

Naast memory zijn deze kaartjes ook goed in te zetten bij de werkvorm mix en koppel. Iedere leerling krijgt een kaartje in handen. Ze gaan op zoek naar iemand die bij het kaartjes past.


Woordzoeker

In deze woordzoeker krijgen de leerlingen alleen de eerste letters van de verstopte woorden cadeau. Alle woorden beginnen met de P van Pasen. Wie kan ze allemaal vinden? De download bevat ook een nakijkkaart.


Doolhof

Ben je op zoek naar een leuke aanvulling voor jouw paaswerkboekje, of wil je hetblad komende week als inloop- of klaaropdracht gebruiken? Daar is dit doolhof zeker geschikt voor! Start bij de stip aan de buitenkant en zoek de route naar de stip middenin. De leerlingen maken met de letters die zij tegenkomen op de route 3 verschillende woorden.


Geef een reactie