Herfst

Patronen pompoen

Deze leuke tekenopdracht kwam ik tegen op de Instagrampagina van de Amerikaanse Lauralee Chambers. De pompoen heb ik zelf ontworpen. Deze kun je onderaan dit bericht downloaden. De pompoenen die je op de afbeelding ziet zijn gemaakt door kinderen uit mijn klas.

Benodigdheden:
* tekening pompoen
* zwart papier
* tekenpotlood
* zwarte viltstift
* oliepastelkrijt
* schaar
* lijm

Voorbereiding:
Print voor iedere leerling de pompoen (deze vind je onderaan dit stappenplan) en zorg ervoor dat alle andere benodigdheden klaar liggen.

Stappenplan:
Stap 1: Bekijk de pompoen: het voorste deel van de pompoen bestaat uit 5 stroken.
Stap 2: De buitenste twee stroken en de middelste strook ga je vullen met 3 verschillende patronen. Dit doe je eerst (dun) met grijs tekenpotlood, daarna met zwarte viltstift. Het kan evt. ook meteen met zwarte viltstift.
Stap 3: Kleur de overige stroken van de pompoen met oliepastelkrijt in. Kies minimaal 4 verschillende kleuren die je vloeiend in elkaar over laat lopen. Maak dus geen strakke lijnen. Het mooiste effect krijg je als je 4 of meer naastliggende kleuren op de kleurencirkel kiest, ook wel: harmonieuze kleuren (laat evt. de kleurencirkel zien).
Stap 4: Kleur de twee kleine stroken van het achterste deel van de pompoen in met oliepastelkrijt. Dit kan in 1 of 2 verschillende kleuren.
Stap 5: Knip de pompoen uit.
Stap 6: Plak de pompoen in het midden van het zwarte papier en….klaar!


Zoekplaat

In deze zoekplaat gaan de leerlingen op zoek naar afbeeldingen die te maken hebben met de herfst. De afbeeldingen zijn op verschillende manieren verstopt in de tekening. Ze kunnen op de kop staan, gespiegeld zijn, groter of juist kleiner zijn. Geef de afbeeldingen dezelfde kleur om ze gemakkelijker te kunnen tellen! De download bevat ook de oplossingen.


Puzzel

Deze herfstpuzzel kun je gratis downloaden. Op zoek naar nog meer herfstpuzzels? Kijk snel in de winkel naar het herfst werkboekje van 15 pagina’s!


Woordzoeker

In deze woordzoeker krijgen de leerlingen alleen de eerste letters van de verstopte woorden cadeau. Wie kan ze allemaal vinden? Uiteraard passen alle woorden bij het thema herfst. De download bevat ook een nakijkkaart.


3 gedachten over “Herfst

Geef een reactie