Hulpkaarten

24 uren

Een handige hulpkaart met hele uren, die laat zien welke analoge en digitale tijden gelijk zijn. Leerlingen zien dat de tijden ‘s nachts en ‘s ochtends gelijk zijn aan de analoge tijden en dat ‘s middags en ‘s avonds de digitale tijden door lopen.


Tijdsbesef

Een handige poster voor in de klas om de leerlingen te helpen bij besef van tijd. Of zet je het liever in als hulpmiddel voor enkele leerlingen die nog een steuntje in de rug kunnen gebruiken op dit vlak? De poster is in kleiner formaat ook prima geschikt om in een onthoudschriftje te plakken!


Klokken

Met deze hulpkaart kun je de analoge- en digitale klok te oefenen. Of vergroot de kaart op A3- formaat en hang het als poster op in de klas! Er zijn twee varianten: een kaart met 10 voor/over half, vijf voor/over half en een kaart met 20 voor/over half, 25 voor/over half.


Tafelspin

De tafelspin wordt gebruikt bij de rekenmethode De Wereld In Getallen. Het is een goede houvast voor de leerlingen uit mijn klas. Met de tafelspin wordt aandacht besteed aan strategieën om tafelsommen die je niet kent af te leiden uit sommen die je wel kent. Vergroot de poster op A3 en hang de tafelspin op in jouw klas.


Een gedachte over “Hulpkaarten

Geef een reactie