Werkbladen

EI of IJ?

De leerlingen vullen de ontbrekende letters in. Daarna kleuren ze alle vakjes waarin de letter IJ geschreven staat. Er ontstaat een leuk patroon. De download bevat ook de oplossing.


Husselen maar!

De letters van de woorden zijn door elkaar geraakt. Welke woorden die eindigen op -a, -o, of -u kunnen de leerlingen vinden?


Woordzoeker eind -a, -o, -u

De leerlingen gaan op zoek naar 20 woorden die eindigen op -a, -o en -u. Bijvoorbeeld: tandpasta, programma, metro, judo en paraplu. Deze woordzoeker sluit aan bij Woordpakket 13 van de spellingmethode Taalverhaal.nu.


Geheimschrift ng ~ nk

Toverdrank, jarenlang, snijplank en onderling. Dit zijn een aantal van de woorden die ontcijferd gaan worden op de werkbladen. De leerlingen gaan op zoek naar woorden die passen bij de spellingcategorie ng en nk. Nadat alle woorden ontcijferd zijn volgt de opdracht om met vijf woorden naar keuze een zin te maken.


Woordzoeker -d in woorden en woordstukjes

In deze woordzoeker gaan de leerlingen zelf op zoek naar 20 woorden en woordstukjes die eindigen op -d.


Kruiswoordraadsel Blok 2 Spelling Taalverhaal.nu

Tijdens de extra week van de methode Taalverhaal.nu oefenen en herhalen we de geleerde spellingregels nog eens goed in de klas. In deze kruiswoordpuzzel gaan de leerlingen op zoek naar woorden uit woordpakket 5 t/m 8. Ze oefenen nog eens de schrijfwijze van woorden met -ig en -lijk, de letterzetter, de letterrover en woorden met aai, ooi en oei.


Woordzoeker Letterzetter

In deze woordzoeker gaan de leerlingen op zoek naar letterzetter woorden.

Uitleg letterzetter:
1. Luister naar het woord in je hoofd.
2. Hak het woord in klankgroepen.
3. Hoor je aan het einde van een klankgroep
een korte klank /a/, /e/, /i/, /o/, /u/ ?
4. Schrijf het woord op.
5. Lees nog eens een keer na of je het woord goed geschreven hebt.


Geef een reactie