Kerstmis

Kleurplaat

Leuke kleurplaat om in te kleuren tijdens het kerstdiner op school. En natuurlijk ook in te zetten als inloopopdracht, klaaropdracht of als opdracht op de weektaak. Om de kleurplaat het mooist op papier te krijgen kies je bij de printereigenschappen voor “Passend”. Liever een andere tekst op de kleurplaat? Stuur me even een berichtje via Facebook Messenger en ik pas het voor je aan!


Kerstkaart

Geef jij jouw leerlingen altijd een kaartje voordat de vakantie begint? Op de achterkant kun jij je naam en/of een eigen boodschap schrijven. Of maak een lintje aan de kaart vast en knoop het vast aan een kleinigheidje. De kaarten zijn er in 3 varianten en staan per twee op één pagina.


Vlaggenlijnen Kerst

Met deze vrolijke vlaggenlijn versier je je klas in een handomdraai van Sint naar Kerst! Er zijn vier varianten.


Kerstklokken

Leren klokkijken, analoog en digitaal. Het blijft iets moeilijks voor veel leerlingen. Soms is er veel herhaling en oefening nodig om ervoor te zorgen dat leerlingen de klok helemaal begrijpen. Tijdens de kerstperiode klokken herhalen kan met dit vrolijke kerstklokken werkblad. De leerlingen tekenen de wijzers van de klok en schrijven vervolgens de twee bijbehorende digitale tijden op.


Kerstpuzzel

De zes puzzelstukken zitten verborgen in het kerstballenvlak erboven. Zie je waar het stukje past? Zet er dan een lijn omheen met stift of kleur de kerstballen in! Download hieronder het werkblad en de oplossingen.


Kerstbomen Sudoku

Hoe werkt Sudoku? In deze kerstbomen Sudoku moeten 6 verschillende kerstbomen geplaatst worden en wel op zodanige wijze dat iedere rij, kolom en rooster kerstbomen bevatten in willekeurige volgorde. Daarnaast mogen in deze rijen, kolommen en roosters geen dubbele kerstbomen voorkomen. De oplossing is bijgevoegd in de download.


Kersteditie 30 seconds

Een zenuwslopend spel, 30 seconds! Waarom? Omdat het bij dit spel draait om snelheid en het zo exact mogelijk omschrijven van begrippen. Deze editie van 30 seconds bevat begrippen over Kerstmis en de winter. Je speelt het spel in teams. Om de beurt proberen de leerlingen uit het team binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen worden geraden, hoe meer punten er worden verdiend. Ieder goed antwoord levert 1 punt op. Welk team heeft aan het einde van het spel de meeste punten?


Kerst zoekplaat, makkelijk of moeilijk

Dit werkblad is zeer geschikt als klaaropdracht of als inloopopdracht in de ochtend. Of misschien zoek je nog een aanvulling voor jouw kerstwerkboekje? In deze tekening gaan de leerlingen op zoek naar afbeeldingen die te maken hebben met Kerstmis en/of winter. De afbeeldingen zijn op verschillende manieren verstopt in de tekening. Ze kunnen op de kop staan, gespiegeld zijn, groter of juist kleiner zijn. Geef de afbeeldingen dezelfde kleur om ze gemakkelijker te kunnen tellen!

Er zijn 2 varianten: een waarbij de leerlingen al weten hoe vaak een afbeelding verstopt zit en een waarbij de leerlingen zelf moeten tellen (oplossing is bijgevoegd in de download).


10 gedachten over “Kerstmis

  1. Heel leuk! Vandaag een paar geprint om met mijn NT2-groep te doen! En de kerstsudoku deel ik aan de familie uit, bij Kerstmis.

Geef een reactie