Deelsommen

Deelsommen 6 t/m 9 herhalen en oefenen

Met dit creatieve werkblad herhalen en oefenen de leerlingen de deelsommen van 6,7,8 en 9. Reken de deelsom uit en kijk welke kleur correspondeert met de juiste uitkomst.

Tafels en deelsommen: samenhang ontdekken

Tafels en deelsommen, ze zijn met elkaar verbonden. Met deze kaartjes kun je de werkvorm Mix en Koppel spelen in de klas. De leerlingen proberen setjes te maken in tweetallen. Ze bevragen elkaar, geven antwoord op de som en kijken of ze een koppel vormen.


Mix en Ruil: deelsommen 2 t/m 5 oefenen

Na het introduceren van het deelteken in mijn klas, heb ik de werkvorm Mix en Ruil ingezet. Ideaal voor het inoefenen van de net geleerde stof! De kaartjes zijn ook goed in te zetten als flitskaartjes tijdens de verlengde instructie. Heb je nog meer ideeën? Laat gerust een berichtje achter onderaan deze pagina!


Deelsommen 6 t/m 9 oefenen

Naast de kaartjes deelsommen 2 t/m 5, die te vinden zijn op mijn website, heb ik ze ook gemaakt om te kunnen oefenen met de tafel van 6 t/m 9.


Kleurplaat deelsommen 2 t/m 5

De leerlingen van mijn klas vinden het heerlijk: ontspannen bezig zijn en rekenen. Daarnaast vinden ze het ook reuze spannend: wat wordt de afbeelding als de kleurplaat af is? Met deze pixelkleurplaat worden de deelsommen van 2 t/m 5 geoefend.


Geef een reactie