Oud en nieuw

Werkblad voornemens

Schrijven, tekenen, kleuren en versieren. Het kan allemaal op dit oud en nieuw werkblad, zelfs gecombineerd. De leerlingen kijken terug op het afgelopen jaar en bedenken plannen voor het nieuwe jaar. Het werkblad kan vervolgens besproken worden in tweetallen of in groepjes. Of hang de bladen op in de klas of in de gang van de school, zodat iedereen het kan bekijken!


Insta terugblik

Op dit ‘Insta 2022’ werkblad kunnen de leerlingen 9 favoriete momenten van het afgelopen jaar tekenen. Bovenaan is ruimte voor een profielfoto en de naam van de leerling. Super leuk om al deze fotosamenvattingen een plekje te geven in jouw klas, zodat iedereen alle hoogtepunten kan bekijken.


30 seconds: oud en nieuw editie

Deze editie van 30 seconds bevat begrippen die alles te maken hebben met oud en nieuw. Je speelt het spel in teams. Om de beurt proberen de leerlingen uit het team binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen worden geraden, hoe meer punten er worden verdiend. Ieder goed antwoord levert 1 punt op. Welk team heeft aan het einde van het spel de meeste punten?


2 gedachten over “Oud en nieuw

Geef een reactie