Halloween

Halloween Mix en Ruil: tafel van 7 en 8

Mix en Ruil is een activerende werkvorm waarbij alle leerlingen bewegen door het lokaal. Iedere leerlingen krijgt een kaartje met daarop een tafelsom van de tafel van 7 of 8. Op het teken van de leerkracht lopen de leerlingen door het klaslokaal met één hand in de lucht. Zodra ze een andere leerling tegen komen die ook een hand in de lucht heeft, geven ze elkaar een high five. De leerlingen vertellen om de beurt de tafelsom die op het kaartje staat en lossen deze op. Daarna ruilen zij van kaartje en gaan op zoek naar het volgende maatje.

De mix en ruil kaartjes in het thema Halloween bevatten 20 verschillende soorten tafelsommen. Heb je meer kinderen in de klas? Kopieer de moeilijkste tafelsommen, zodat deze nog eens extra geoefend kunnen worden.


Bingo Halloween

Speel samen met jouw klas dit leuke Bingospel!

Deze Bingo in thema Halloween bestaat uit de volgende bestanden:

~ 32 verschillende bingokaarten met plaatjes
~ 34 kaartjes met daarop alle plaatjes (de bingoballen)
~ fiches die op de bingokaarten gelegd kunnen worden

Maar ook…

~ 32 verschillende bingokaarten met plaatjes én woorden
~ 34 kaartjes met daarop alle plaatjes én woorden (de bingoballen)
~ fiches die op de bingokaarten gelegd kunnen worden

Het bingospel vind je hier.


Schedelpatronen

Dia de los muertos: een kleurrijk feest om de doden te herdenken. De Dag van de Doden is een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag. Deze traditie vindt elk jaar plaats op 1 en 2 november, dus op Allerheiligen en Allerzielen. Met deze kleurplaten kun je alle kanten op. Laat bijvoorbeeld jouw leerlingen de patronen kleuren, of maak er een grotere activiteit van en laat de leerlingen de schedel uitknippen en op zwart papier plakken.


Woordzoeker thema Halloween

Woordzoekers doen het altijd goed in mijn klas.
Heerlijk ontspannen als klaaropdracht, of als een van de keuzes op de weektaak.


Geef een reactie