Breuken

Breuken, procenten en decimalen

Breuken, procenten en decimalen zijn met elkaar verbonden. Met dit werkblad oefenen de leerlingen de relatie ertussen. Geef de breuken, procenten en decimalen die bij elkaar horen dezelfde kleur.


Breukenkaartjes

Met deze breukenkaartjes wordt het oefenen van breuken een stuk leuker! Deze download bestaat uit maar liefst 37 pagina’s en bevat de breuken 1/1 tot en met 10/10. De totale set bestaat uit 220 kaartjes. Iedere breuk past bij twee verschillende afbeeldingen, waardoor je de kaartjes nog gevarieerder en gedifferentieerder kunt inzetten.

Er zijn talloze mogelijkheden om de kaartjes in te zetten. Meer info? Kijk dan in de winkel.


Mix en koppel: deel van het geheel

Met deze versie van de werkvorm Mix en koppel oefenen de leerlingen het berekenen van een deel van het geheel. Hoeveel water zit er in de vaas? Er zijn 36 verschillende kaartjes.

De helft van de leerlingen krijgt een kaartje met een bloemenvaas en de andere helft een dubbelgevouwen kaartje: op de voorkant staat de som die bij de bloemenvaas hoort, op de achterkant de berekening van deze som. Nadat de leerlingen de bloemenvaas aan de juiste som gekoppeld hebben, rekent de leerling met bloemenvaas hardop uit hoeveel water er in de vaas zit. De leerling met de berekening van de som kan controleren of het antwoord klopt.

Uiteraard zijn de kaartjes ook op andere manieren in te zetten, bijvoorbeeld als flitskaarten of als spel in de kieskast.


Werkblad taarten: deel van het geheel

Dit werkblad met taarten laat de leerlingen oefenen met het berekenen van een deel van het geheel en hoeveel dat kost. De download bevat ook alle antwoorden.Geef een reactie