Sinterklaas

Aftelkalender

Tel af naar pakjesavond met deze aftelkalender om zelf in te kleuren. Kleur elke dag een vakje en dan… is het 5 december!


Zoek om de hoek

In deze variant van de woordzoeker gaan alle woorden één of meer keren de hoek om. Het eerste woord is al doorgestreept. Het volgende woord zit vast aan de laatste letter van het vorige woord. De letters van elk woord zijn horizontaal of verticaal verbonden.


Vragen en dilemma’s

Sinterklaas is weer in het land! Ik heb vragen- en dilemmakaartjes gemaakt in dit thema. Wat zou je van Sinterklaas willen weten? Eet je liever pepernoten of schuimpjes? Leuk om in te zetten tijdens het uitpakken van de surprises in de klas, of leuk als tussendoortje tijdens de sinterklaasperiode.


Husselwoorden

Ken je het leuke spel Boggle? Ik maakte een Sinterklaas variant.

In elk blok zit een sinterklaaswoord verstopt. Alle letters van het woord moeten elkaar raken. Dit mag horizontaal, verticaal of diagonaal zijn. Schrijf het sinterklaaswoord op de lijn met de mijter. Boven de mijter staat uit hoeveel letters het woord bestaat.

Naast het sinterklaaswoord zijn er nog veel meer woorden te maken. Deze kunnen op de overige lijnen worden geschreven.


Woordzoeker

Met vrolijke sinterklaasmuziek op de achtergrond op zoek gaan naar woorden die te maken hebben met Sinterklaas. De woorden kunnen horizontaal, verticaal of diagonaal verstopt zitten.


Geef een reactie