Sinterklaas

Aftelkalenders

Tel af naar pakjesavond met deze aftelkalenders om zelf in te kleuren.
Kleur elke dag een vakje en dan… is het 5 december!


Zoek om de hoek

In deze variant van de woordzoeker gaan alle woorden één of meer keren de hoek om. Het eerste woord is al doorgestreept. Het volgende woord zit vast aan de laatste letter van het vorige woord. De letters van elk woord zijn horizontaal of verticaal verbonden.


Kleurplaat

Een leuke kleurplaat om in te kleuren tijdens de sinterklaasperiode op school. En natuurlijk ook in te zetten als inloopopdracht, klaaropdracht of als opdracht op de weektaak. Om de kleurplaat het mooist op papier te krijgen kies je bij de printereigenschappen voor “Passend”. Liever een andere tekst op de kleurplaat? Stuur me even een berichtje via Facebook Messenger en ik pas het voor je aan!


Vragen en dilemma’s

Als jij een dag Sinterklaas zou zijn, dan…? Eet je liever pepernoten of schuimpjes? Deze en nog veel meer vragen- en dilemmakaartjes zijn leuk om in te zetten tijdens het uitpakken van de surprises in de klas of leuk als tussendoortje tijdens de sinterklaasperiode. De download bevat 30 verschillende vragen of dilemma’s.


Zoekplaat Chocoladeletters

In deze zoekplaat gaan de leerlingen op zoek naar verschillende chocoladeletters. De letters zijn op verschillende manieren verstopt in de tekening. Ze kunnen op de kop staan, gespiegeld zijn, groter of juist kleiner zijn. Geef de letters dezelfde kleur om ze gemakkelijker te kunnen tellen! De download bevat ook de oplossingen.


Husselwoorden

Ken je het leuke spel Boggle? Dit is een Sinterklaas variant.

In elk blok zit een sinterklaaswoord verstopt. Alle letters van het woord moeten elkaar raken. Dit mag horizontaal, verticaal of diagonaal zijn. Schrijf het sinterklaaswoord op de lijn met de mijter. Boven de mijter staat uit hoeveel letters het woord bestaat.

Naast het sinterklaaswoord zijn er nog veel meer woorden te maken. Deze kunnen op de overige lijnen worden geschreven.


Wie is het? Pieten

Dit leuke spel speel je in tweetallen. Iedere leerling kiest in gedachte een Piet en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wat de geheime Piet van de tegenstander is. Streep de Pieten die afvallen weg. Wie raadt als eerste de geheime Piet?

Tip 1: kopieer een van de kaarten op A3 formaat en knip de Pieten uit, zodat de leerlingen een kaartje kunnen trekken, ipv in gedachte een Piet kiezen.
Tip 2: wil je de kaarten vaker gebruiken? Gebruik fiches (of pepernoten!) en leg deze op de Pieten die zijn afgevallen. Of lamineer de kaarten, zet strepen met een stift en maak de kaart weer schoon aan het einde van het spel.


Wat is het? Cadeautjes

Dit leuke spel speel je in tweetallen. Iedere leerling kiest in gedachte een cadeau en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wat het geheime cadeau van de tegenstander is. Streep de cadeaus die afvallen weg. Wie raadt als eerste het geheime cadeau?

Tip 1: kopieer een van de kaarten op A3 formaat en knip de cadeaus uit, zodat de leerlingen een kaartje kunnen trekken, ipv in gedachte een cadeau kiezen.
Tip 2: wil je de kaarten vaker gebruiken? Gebruik fiches en leg deze op de cadeaus die zijn afgevallen. Of lamineer de kaarten, zet strepen met een stift en maak de kaart weer schoon aan het einde van het spel.


Woordzoeker

In deze woordzoeker kunnen de woorden horizontaal, verticaal of diagonaal verstopt zitten.


Geef een reactie